Sony

Vad är 4K för digitalbio?

4K digitalbio från Sony ser bättre ut och ger en mer involverad, känslomässig underhållningsupplevelse som biopubliken älskar. Filmer som visas i Sony 4K är fulla till bristningsgränsen av naturtrogna detaljer och klara, intensiva färger. Inget kommer ens i närheten av 4K.

 

Spjutspetsteknik

Allt sedan Sony lanserade sin första kommersiella 4K digitalbio-projektor, har vi vetat att 4K är det enda sättet att ge en djup, realistisk och fullt ut trovärdig bioupplevelse. Några tillverkare tror att publiken inte kan se skillnad på filmer i 4K och 2K (med blott en fjärdedel av 4Ks upplösning). Men på Sony vet vi bättre. Vi är ledande inom digitalbio och våra projektorer för stora och små biografer ger dag ut och dag in en perfekt bild. Det älskar våra kunder.

 

Fyra gånger fler detaljer än Full HD

4K har en otroligt detaljrikedom. När 4K projiceras på duken har den en upplösning på 4096×2160 pixlar. Det är över 8 megapixel, eller fyra gånger fler pixlar än vad din TV där hemma med Full HD har (1920×1080 pixels).

 

Du behöver inte oroa dig för pixelering. Inte ens om du sitter på första raden i din lokala biosalong kommer du att kunna se en ynka pixel. 4K för TV har en upplösning på 3840×2160, d.v.s. något lägre än 4K för bio. Det är ingen stor skillnad, men det är värt att veta.

 

Varje pixel är knivskarp

Magin tar sin början i alla de där megapixlarna. Ta en titt på vår animation så förstår du varför varenda liten pixel i en Sony 4K-bild spelar roll.

 

Slående kontrast

4K är sprängfylld av detaljer. Men det är inte det enda som betyder något. Sonys 4K digitalbio-projektorer alstrar bilder med osedvanligt hög kontrast också. Kontrast är skillnaden mellan mörka och ljusa partier i en scen, t.ex. en klart lysande stjärna mot en kolsvart natthimmel. Den avancerade optiken i vår SRX-R515P-projektor möjliggör bilder med otroliga 8000:1 i kontrastförhållande. Det är långt över internationell digitalbiostandard och nära gränsen för vad det mänskliga ögat kan uppfatta.

 

cc-logo

Copyright Cinema Certification 2016

All rights reserved